Ce spun expertii

 
There are no translations available.

Otto Warburg


Nascut :8-Oct-1883,Freiburg,Germany
Ocupatie : Medic,om de stiinta
Nationalitatea :Germana
Sumar : Efectul oxigenului asupra cancerului

Biochimist german, Otto Warburg are un dublu doctorat in chimie si medicina si a castigat Premiul Nobel in 1931 pentru cercetarile sale in domeniul respiratiei celulare, demonstrand faptul ca celulele canceroase sunt anaerobice (fara oxigen), sau in conditii de aciditate. Tatal sau a fost un medic foarte respectat, iar in copilaria lui, Warburg a fost in compania “luminatilor”, precum: Albert Einstein, Max Planck, Emil Fischer si Walther Nernst, langa care a fost in mod frecvent oaspete.

Dupa parerea lui Warburg, “cancerul, mai mult ca alte boli, are numeroase cauze secundare. Dar si in cazul cancerului exista o cauza primara. Rezumand in cateva cuvinte,cauza primara a cancerului este inlocuirea respiratiei oxigenului in celulele normale din corp cu fermentatia zaharului” .

Warburg a scris de asemenea, despre relatia intre pH-ul celulelor canceroase si mediu. Atata timp cat fermentatia a fost activitatea metabolica a celulelor canceroase, Warburg a demonstrat ca celulele canceroase mentin un nivel de pH scazut, pana la 6,0 datorita productiei de acid lactic si a nivelului crescut de CO2.

El este convins de directa relatie intre pH si oxigen. Un nivel ridicat de pH inseamna o concentratie mai mare de oxigen in molecule, in timp ce un nivel scazut de pH inseamna un nivel scazut de oxigen. Warburg a fost membru al academiilor din Berlin, Copenhaga si Roma.

A devenit Doctor Honoris Causa al Universitatii din Oxford in 1965 iar in anul 1963 Societatea Germana de Biochimie si Biologie Moleculara ofera Medalia Otto Warburg pentru incurajarea cercetarilor si a descoperirilor in aceste domenii. Medalia onoreaza marile realizari ale fiziologului in domeniul medicinii si reprezinta cel mai important premiu oferit biochimistilor germani.

  • Certificate si premii

Contacteaza-ne !